Feeststol met spijs

Kun jij ook zo genieten van een lekkere brok gevulde speculaas met amandelspijs? Maar is spijs wel zo goed voor de slanke lijn?

Wist je dat…

..Écht amandelspijs een mengsel is van amandelen en suiker en anders is dan banketbakkerspijs?

..Banketbakkersspijs bestaat uit een mengsel van gemalen abrikozenpitten en witte bonen? Amandelspijs is redelijk duur en daarom worden in gevulde koeken en ander goedkoop gebak vaak banketbakkersspijs gebruikt.

..Je spijs in heel veel voedingsmiddelen kunt vinden zoals amandelstaaf, banketletters, kerststol, paasbrood, gevulde koeken, gevulde speculaas, appeltaart, amandelkoek, appelbollen, boterletters en bonbons.

.. 100 gram amandelspijs 445 calorieën bevat.

..Een snee (40 gram) feeststol gevuld met amandelspijs je zo’n 120 calorieën levert. Wil je wat kilo’s kwijt? Dan kun je beter kiezen voor een sneetje rozijnenbrood of stol zonder spijs.

..Een stukje amandelstaaf van 25 gram goed is voor 110 calorieën. Een slanker alternatief is om te kiezen voor bijvoorbeeld een speculaasje.

.. Een gevulde koek een échte caloriebom is? Een grote koek van 70 gram levert  maar liefst 323 calorieën. Dat is iets meer dan een uur lopen om deze calorieën kwijt te raken.

Tijdens de feestdagen mag je jezelf best wat extra’s gunnen! Probeer je portiegroottes klein te houden en snij dat plakje feeststol net iets dunner af.

Fijne paasdagen!