Wat is jouw favoriete toetje? Tijdens de feestdagen hoef je dat heerlijke dessert natuurlijk niet aan je neus voorbij te laten gaan. Gun jezelf wat extra’s. Maar let wel op! Sommige toetjes zijn echte caloriebommetjes en dat is zonde. Immers ben je al zo goed op weg om gewicht te verliezen. Daarom heeft DieetStudio 13 de populairste chocolade nagerechten onder de loep genomen.

Chocolade dessert
Eén bolletje chocolade roomijs levert je slechts 95 calorieën. Maar kun jij het houden bij één bolletje ijs? Twee bolletjes leveren je namelijk 190 kcal. Doe je daar nog een toefje slagroom bovenop, dan is dat goed voor zo’n 243 calorieën. Dat is iets meer dan een portie chocoladepudding van 203 calorieën.
Om een schaaltje chocoladevla te verbranden kun je het beste je hardloopschoenen aantrekken. In slechts 11 minuten ben je dat overheerlijke toetje snel weer kwijt. Hetzelfde geldt voor een stukje brownie. Wil je liever een slanker toetje? DieetStudio 13 heeft drie heerlijke gezonde alternatieven voor je op een rij gezet.

Slanke en gezonde nagerechten
Ben jij een echte ijs liefhebber? Kies voor sorbetijs. Sorbetijs wordt gemaakt uit water, suiker en vruchtenmoes en bevat minder vet en calorieën dan een bolletje roomijs.
Een schaaltje naturel yoghurt is nog een betere keus. Yoghurt levert je een heleboel vitamines en mineralen die erg goed zijn voor de slanke lijn.
En het toetje wat natuurlijk niet mag ontbreken aan dit lijstje: fruit! Met een verse fruitsalade prikkel je niet alleen je zintuigen, maar ben je ook nog eens super gezond bezig!

Ben jij opzoek naar meer inspiratie voor verantwoorde toetjes? DieetStudio 13 helpt je graag!