Iedere maand kent zijn eigen groenten en fruit. Maar door conserven, kasteelt en import vervagen de seizoensgrenzen en zijn bijna alle groenten en fruit het hele jaar door te verkrijgen. Toch heeft het kiezen van seizoensgroente en fruit zo z’n voordelen! Groente en fruit uit het seizoen zijn vaak goedkoper, beter van kwaliteit én veel beter voor het milieu.
Januari groente
Andijvie – aubergine – bleekselderij – boerenkool – koolraap – krop sla – paprika – pastinaak – pompoen – rode biet – rode kool – spinazie – spruiten – winterpostelein – witlof
Januari fruit
Abrikoos – appel – dadel – framboos – granaatappel – grapefruit – kiwi – lychee – mandarijn – meloen – nectarine – peer – perzik – pruim – rode bes – sharonfruit
Goede keuze het héle jaar rond
Er zijn ook een aantal soorten groente die hele héle jaar door een milieubewuste keuze zijn zoals: aardappelen, bloemkool, chinese kool, courgette, ijsbergsla, komkommer, prei, raapjes, rode kool, spitskool, winterpeen en witte kool. Ook fruitsoorten zoals ananas, banaan, druif, kokosnoot, mandarijn, mango, pruim en sinaasappelen zijn het hele jaar door een goede keuze.
Super gezond allemaal, maar wat kun je er eigenlijk mee? Ook voor kookinspiratie ben je bij DieetStudio 13 welkom, tot ziens!