Wil je afvallen, heb je een voedselallergie of darmproblemen? Bij wie kun je dan het beste terecht?
Een diëtist en gewichtsconsulent geven allebei voedingsadvies, maar toch is er een groot verschil!

Diëtist
Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding, zowel bij ziekte als gezondheid. Een diëtist weet niet alleen veel omtrent voeding, maar heeft ook veel medische kennis. Een diëtist is opgeleid om alle aandoeningen die met voeding te maken hebben, te behandelen.

De titel ‘diëtist’ is een beschermde titel. Een diëtist heeft de vierjarige HBO-opleiding voeding & diëtetiek afgerond en staat ingeschreven in het onafhankelijke Kwaliteitsregister Paramedici.

Gewichtsconsulent
Een gewichtsconsulent is alleen, in tegenstelling tot de diëtist, opgeleid om gezonde personen met gewichtsproblemen (BMI 18,5 tot 30) te adviseren en te begeleiden.

De titel ‘gewichtsconsulent’ is niet beschermd. Een gewichtsconsulent heeft de één- of tweejarige MBO-opleiding tot gewichts- of voedingsconsulent gevolgd en is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten.

Daarnaast zijn er talloze ‘wondermiddelen’ zoals fatburners, dieetpillen, poedertjes en afvalthee. De fabrikant laat je de mooiste dingen geloven, maar in feite is het alleen je portemonnee die er lichter van wordt..

Voor deskundig voedingsadvies helpt DieetStudio 13 je graag! Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.