De hele maand mei staat in het teken van de auto-immuunziekte coeliakie (spreek uit als seu-lia-kie). Bloggers, voedingsdeskundigen en diëtisten door heel het land zetten zich in voor meer bekendheid rondom coeliakie en een glutenvrij dieet. Bij boerderijwinkel Hoeve Ravenstein worden deze maand diverse glutenvrije evenementen georganiseerd. Ook wordt er gedurende de hele maand in de boerderijwinkel uitleg gegeven over coeliakie, kan er volop geproefd worden en biedt Hoeve Ravenstein een aantrekkelijke korting van 15% op het gehele  glutenvrije assortiment!

Wilt u persoonlijk advies en begeleiding bij coeliakie of een glutenvrij eetpatroon? DieetStudio 13 helpt u graag!

Coeliakie
Geschat wordt dat 1 op de 100 mensen coeliakie heeft , maar slechts bij 1 op de 8 mensen is de diagnose gesteld. Veel mensen lopen jaren rond met onbegrepen klachten, voordat zij erachter komen dat coeliakie de onderliggende oorzaak is. Ook boerderijwinkel Hoeve Ravenstein zet zich in de maand mei (coeliakiemaand) in om meer bekendheid te creëren over coeliakie en een glutenvrij dieet. De volgende activiteiten zullen worden georganiseerd:

Activiteiten de hele maand mei
De hele maand mei staat bij boerderijwinkel Hoeve Ravenstein in het teken van ‘glutenvrij’.  In de winkel, die wekelijks van dinsdag tot en met zaterdag geopend is, kunnen mensen terecht voor vragen over coeliakie of een glutenvrij dieet. Er kan volop geproefd worden van ruime assortiment wat deze speciaalzaak biedt. Op het hele glutenvrije assortiment biedt de boerderijwinkel tijdens deze maand 15% korting. Denk hierbij aan merken als Schär, Consenza, Le Poole, Fria, Damhert, Joop’s Glutenvrijeproducten etc.
Naast de glutenvrijeproducten kunt u in deze supermarkt terecht voor biologische en streekproducten. Ook kunt u op het boerderijterras van Hoeve Ravenstein genieten van biologische drankjes en vers glutenvrij gebak.

Lentefeest
Op zaterdag 7 en zondag 8 mei vindt op Hoeve Ravenstein het Lentefeest plaats. Tijdens dit weekend is de glutenvrije bakker (Joop’s glutenvrije producten & specialetaarten.nl) aanwezig om van zijn assortiment te laten proeven en om te vertellen hoe de producten met ambacht handgemaakt worden. Op zaterdag 7 mei is ook de Coeliakiemaand (www.coeliakiemaand.nl), onder aanvoering van blogster Denise (Glutenvrijeblog.nl) en Mirjam (ikbenglutenvrij.nl), aanwezig.  Zij zullen t-shirts en tassen verkopen en  flyers over de activiteiten tijdens de coeliakiemaand verspreiden. Daarnaast staan zij klaar om informatie te geven de Coeliakiemaand, coeliakie en het glutenvrije dieet.
Hiernaast zijn er nog meer glutenvrije leveranciers van de boerderijwinkel aanwezig om hun producten te promoten. Zoals Ridiculously Good met hun glutenvrije en tevens biologische candy repen.

Glutenvrije zaterdag op zaterdag 14  en zaterdag 21 mei
Op zaterdag 14 en  zaterdag 21 mei wordt het glutenvrijefeest compleet gemaakt met vele activiteiten en proeverijen rondom de boerderijwinkel.
Naast de hiervoor beschreven activiteiten en kortingen die de gehele maand gelden zullen diverse leveranciers (waaronder Roleys, Joop’s Glutenvrije producten en glutenvrijetaarten.nl) een product presentatie geven in de boerderijwinkel.  Tijdens deze zaterdag kunt u in de boerderijwinkel terecht voor het  glutenvrije spreekuur waarbij onze medewerkers u vragen graag beantwoorden en adviseren welke producten bij uw dieet passen.

Op zaterdag 14 mei zal schrijfster Pauline Kalkhove van het kookboek De Gluut een glutenvrij café openen voor 1 dag. In haar café kunnen bezoekers terecht voor goede koffie, biologische sappen en veel glutenvrije lunch gerechten. Zo serveert zij biologische en glutenvrije soepen, salades, gebak, koeken en diverse broodjes. Dit alles vers door Pauline zelf bereid.

Op zaterdag 21 mei a.s. zal er een glutenvrije aanschuiflunch plaatsvinden in het boerderijlokaal van Hoeve Ravenstein. Deze lunch wordt georganiseerd door de Coeliakiemaand (www.coeliakiemaand.nl).  Via de website www.glutenvrijelunch.nl kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor deze gezellige lunch. Diverse bloggers zoals Elize (Stories of a Coeliac) en Denise (Glutenvrije Blog) zijn tijdens deze lunch aanwezig. Kinderen zijn ook zeker welkom voor de lunch! Er wordt zelfs een leuke speurtocht voor ze georganiseerd.

Over boerderijwinkel Hoeve Ravenstein
Op landgoed Groeneveld in Baarn vindt u Hoeve Ravenstein. De familie Tupker runt hier een bijzonder familiebedrijf.  Ruim dertig jaar geleden zijn zij als hobby begonnen met het houden van Belgische Witblauwe koeien.  Het uitgangspunt is hierbij nog altijd: het houden van koeien op een natuur- en diervriendelijke manier en met respect voor de natuur en leefomgeving.
Inmiddels is het bedrijf flink uitgebreid. De voormalige koeienstal is omgebouwd tot een  moderne boerderijwinkel/ supermarkt met een groot aanbod aan biologische, streekgebonden en glutenvrije producten. U kunt hier terecht voor al uw dagelijkse boodschappen van de beste kwaliteit, vers van het land en niet te vergeten voor natuurvlees van Hoeve Ravenstein.

Ook is er op Hoeve Ravenstein de mogelijkheid om te genieten van de rust, ruimte, natuur en het boerenleven. Neem een kijkje in de groente- en bloementuin, waar verse groenten van het seizoen groeien die verkrijgbaar zijn in de boerderijwinkel. In het seizoen kunt u uw eigen boeket bloemen en verse kruiden plukken. ’s Zomers ziet u de koeien op de landerijen om de Hoeve grazen en in de wintermaanden ziet u hen in onze natuur- en diervriendelijke veestalling.