Vitamine R

Heb jij de steun van familie, vrienden en omgeving om jouw voedingspatroon te veranderen? Vitamine R(elatie) is onbekend, maar zeer waardevol!

Heb je net te horen gekregen dat je beginnende diabetes hebt? Hoogstwaarschijnlijk wil je zo snel mogelijk je eetpatroon veranderen, zodat je je snel weer fitter voelt.

Dat klinkt eenvoudig, maar kan best wat voeten in de aarde hebben.
vitaminer-r

Impact

Goed om daarbij te weten: diabetes heeft niet alleen impact op jou, maar ook op je directe omgeving. Vaak helpt het daarom om je partner of kinderen mee te nemen naar je arts of diëtist.

Neem nu Maartje. Ze begreep niet dat haar man zich, direct na zijn diagnose diabetes, zo moe voelde. Door de uitleg van de diëtist begrijpt ze nu dat dit heel logisch is:

“Ik dacht dat Thijs zich aanstelde en lui was, maar nu begrijp ik beter dat hij vaak ontzettend moe is door zijn steeds schommelende bloedsuiker. Ik heb nu spijt dat ik wel eens kwaad ben geworden.”

Verhoog je vitamine R!

Diabetes is een complexe ziekte. Kennis over diabetes maakt het voor je omgeving makkelijker om jou te steunen en hulp te bieden als dat nodig is. Simpelweg omdat ze weten hoe je je voelt en wat je het beste kan doen om je beter te voelen.

Neem je partner en/of ouders dus eens mee naar de diëtist. Dan horen ze het ook eens van een ander.

Kortom: verhoog je vitamine R(elatie)!