Ben je dagelijks onderweg, dan is de verleiding groot om een broodje te halen op het station, langs de snelweg of stiekem toch bij de snackbar. Een gezonde leefstijl helpt je bij het behalen van je ideale gewicht. Maar je leefstijl aanpassen is makkelijker gezegd dan gedaan! DieetStudio 13 geeft een paar simpele tips hoe je ook met een drukbezette agenda gezond kunt eten.

  • Begin de dag met een goed ontbijt! Heb je ’s morgens haast en ren je liever de deur uit met een lege maag? Smeer de avond van te voren al je boterham of maak ‘overnight oats’.
  • Krijg jij ’s ochtends geen hap door je keel? Maak een gezonde ontbijtsmoothie: 175 ml melk of plantaardige variant , handje havermout of Brinta en een portie vers fruit naar keuze. Meng alles goed door, schenk de shake in een meeneem beker en bewaar in de koelkast tot de volgende ochtend.
  • Je ontbijt overslaan behoort nu tot de verleden tijd! Maar hoe voorkom je dat je na het ontbijt vervalt in je oude eetpatroon? Zorg voor voedzame tussendoortjes om een energiedip tussen je ontbijt en lunch te voorkomen.
  • En óók je lunch kun je prima een dag van te voren klaarmaken. Ben jij dat broodje met kipfilet en komkommer even zat? Maak ’s avonds wat extra pasta, groente en kip zodat je tijdens je lunch kunt genieten van een gezonde pastasalade.
  • Haal jij na een drukke werkdag liever iets bij de snackbar om de hoek? Kook in het weekend alvast een paar dagen vooruit en vries het in. Dan heb je altijd een gezonde maaltijd in huis.

Voor meer tips en persoonlijk advies helpt DieetStudio 13 je graag verder!