Wat is jouw favoriete toetje? Tijdens de vakantie hoef je dat heerlijke dessert natuurlijk niet aan je neus voorbij te laten gaan. Gun jezelf wat extra’s. Maar let wel op! Sommige toetjes zijn echte caloriebommen en dat is zonde wanneer je op je gewicht wilt letten. Wat is een gezonder alternatief?

Chocolade dessert

Eén bolletje chocolade roomijs levert je ongeveer 100 kcal. Maar kun jij het houden bij één bolletje ijs? Doe je twee bolletjes met daar een ijshoorntje onder en toefje slagroom bovenop, dan is dat goed voor zo’n 300 kcal. Dat is iets meer dan een schaaltje pudding of chocolademousse van 203 kcal. Om een schaaltje chocoladevla (van 150 gram) te verbranden kun je het beste je hardloopschoenen aantrekken. In een half uurtje hardlopen heb je dat heerlijke toetje weer gecompenseerd.

 

Slanke en gezonde nagerechten

Ben jij een echte ijsliefhebber? Kies voor waterijs of sorbetijs. Sorbetijs wordt gemaakt van water, suiker en vruchtenmoes en bevat minder vet en de helft minder calorieën dan een bolletje roomijs. Een schaaltje ongezoete kwark, yoghurt of een plantaardige variant (sojayoghurt) is een nóg betere keuze wanneer je op de calorieën wilt letten. Zuivel levert eiwitten, calcium, vitamine B2 en B12. Of prikkel je zintuigen en maak een kleurrijke zomerse fruitsalade als toetje. Tip: voeg een snufje kaneel, speculaaskruiden of cacao toe voor nóg meer smaaksensatie.

Kun je die brownie, dat stukje chocoladetaart of die hemelse chocolademouse niet weerstaan? Kies voor een bonbon of neem een kleiner stukje en geniet er intens van! Zo af en toe moet dat gewoon echt wel kunnen.

Bron: deze blog heb ik geschreven voor DieetDitDieetDat.nl