Revalidatie na COVID-19 virusinfectie bij TEAM COVID-19 BAARN

Diëtistenpraktijk voor voeding- en leefstijladvies.

Revalidatie na COVID-19 virusinfectie bij TEAM COVID-19 BAARN

Ex-COVID-19 patiënten vertonen wisselende klachten variërend van (extreme) vermoeidheid, ademhalingsproblemen, benauwdheid, slikklachten, verminderde geur, smaak, eetlust, kracht- en conditieverlies tot niet meer dagelijks normaal kunnen functioneren. Heeft u een periode van COVID-19 doorgemaakt en herkent u zich in deze klachten dan kunnen wij iets voor u betekenen.

DieetStudio 13 heeft samen met Sportmedische Centra Plemper (locatie Meander Baarn) en Centrum voor Fysiotherapie training & beweging (FTB Baarn) een multidisciplinair revalidatieprogramma samengesteld gebaseerd op de laatst beschikbare wetenschappelijke richtlijnen. De genoemde disciplines worden aangevuld met de mogelijkheid tot ergotherapie en logopedie van Lijf & Visie uit Soest.

Samen met de diëtist van DieetStudio 13 gaat u aan de slag met uw voedingspatroon. Tijdens ziekte heeft het lichaam extra voeding (calorieën en eiwitten) nodig, zowel bij activiteit als bij rust. Het lichaam heeft dan namelijk moeite met het opnemen van voedingsstoffen. Ook spierweefsel wordt sneller afgebroken dan wanneer u gezond bent. Daarbij kan de inname van voeding juist minder zijn, doordat u minder eetlust heeft, erg vermoeid bent of andere klachten ervaart die uw inname beïnvloedt.

  • Het herstellen van ziekte is topsport. Bij ziekte heeft uw lichaam extra energie (=calorieën) nodig. Hierdoor ligt gewichtsverlies op de loer. Bij overgewicht kunt u dit wellicht als prettig ervaren, maar helaas is het voornamelijk uw spiermassa wat afneemt. Dit kan leiden tot onder andere krachtverlies en vermoeidheid.
  • Eiwitten zijn bouwstoffen voor het lichaam. Ze zijn nodig voor het herstel van uw longen na besmetting met het coronavirus en voor het behoud en de opbouw van uw spiermassa en het afweersysteem. In combinatie met bewegen is de inname van voldoende eiwitten van groot belang voor uw herstel. Eiwitten zitten vooral in vlees(vervangers), vis, gevogelte, tofu, tempeh, eieren, peulvruchten, pinda’s, noten, zuivelproducten en producten op basis van soja.
  • Indien nodig kan de diëtist medische drinkvoeding erbij adviseren.
  • Daarnaast kunt u last hebben van misselijkheid, maag-darm klachten en benauwdheid. Ook hiervoor biedt DieetStudio 13 advies en begeleiding.

Om deel te nemen aan dit programma, heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts.
Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

Neem contact op