Dit voorgerecht is keer op keer een succesnummer: rode bietencarpaccio van gegrilde biet met pistachenoten, blauwe bessen, veldsla en mierikswortelroom.
Ingrediënten:
400 g rode bieten, gekookt
1 handje pistachenoten, gepeld en gekneusd
1 handje blauwe bessen of blauwe druiven (afhankelijk van het seizoen)
1 handje veldsla
Lekker voor erbij:
Dressing: 1 eetlepel olijfolie met 1/2 eetlepel balsamico azijn
Mierikswortelroom: 1 theelepel mierikswortel met 1 eetlepel crème fraiche
Bereiding:
Snijd de rode bieten in dunne plakjes met een scherp mes of kaasschaaf. Leg de plakjes biet op een bakplaat en gril ze in een voorverwarmde oven (circa 5-10 minuten op 200ºC). Drapeer de plakjes dakpansgewijs op een bord en garneer met pistachenoten, blauwe bessen, veldsla en maak het af met de dressing en een toefje mierikswortel.
Eet smakelijk!