Dit recept kun je eenvoudig aanpassen naar wens: voeg zongedroogde tomaten toe, vervang basilicum door dille, kies groene olijven in plaats van zwarte of neem rivierkreeftjes ter variatie van Hollandse garnalen.
Nodig:
4 moten zalm of kabeljauw
100 g Hollandse garnalen
2 sinaasappels, gewassen en in plakjes gesneden
2 eetlepels kappertjes
2 eetlepels zwarte olijven in plakjes
8 blaadjes basilicum
Bereiding:
Verwarm de (hetelucht) oven voor op 100 ◦C. Scheur 4 vellen aluminiumfolie af en leg deze vellen naast elkaar met de glimmende kant naar boven. Leg op elk stuk folie een moot vis.
Was de sinaasappels en snijd deze in plakken. Garneer elk stuk vis met 2 schijfjes sinaasappel, 25g Hollandse garnalen, ½ eetlepel kappertjes, ½ eetlepel zwarte olijven en 2 blaadjes basilicum. Vouw het pakketje dicht met de vouwnaad naar boven. Leg de pakketjes op een bakplaat en laat het geheel in circa een uur gaar worden.
Tip: Leg de pakketjes op de borden en maak ze pas aan tafel open.
Lekker met quinoa of zilvervliesrijst, eventueel gekookt met een stengel citroengras
Krijg je ’s avonds gasten te eten? Het gerecht kun je vooraf al helemaal voorbereiden zodat het ’s avonds alleen nog maar de oven in hoeft.